Orrskär mahogny
Historik
Register
Till salu
Modeller
"Standard"/26
Minor/24
Major/27
Liknande båtar
Länkar
Nytt på sidan
Kontakt

MODELLER

Konstruktion

Kabinbåtarna har välbyggda skrov som utgörs av stäv och köl i ek, klinkbord i olaskad mahogny nitat på basade ekspant och akterspegel som från början gjordes välvd i två tums mahogny. Nåtat ribbdäck i oregon pine som ligger kring en mittfisk i mahogny och omgärdas av skarndäck i mahogny. Överbyggnaden är även den gjord i massiv mahogny, förutom den den 12 millimeter tjocka plywood som utgör rufftaket. Inredningen är till stora delar i massiv mahogny, men vissa delar i den är som väggen mellan ruff och förarplats är i "Ljusne" mahognyplywood. Pentry i cockpit från 1965 med vatten och gasmöjligheter, ger god ventilation vid användning jämfört med att ha pentry placerat i ruffen. Båtarna gjordes under 1960-talet i tre modeller som skiljer sig fremst när det gäller storlek, Orrskär Minor/24, Orrskär ("Standard")/26 och Orrskär Major/27.
Orrskär Minor
Orrskär
Orrskär Major

Negativ bottenvinkel

Modellerna med aquamatic drev gjordes med negativ bottenvinkel akteröver (konvex form). Detta gjordes för att båten skulle plana redan i låga hastigheter. Bottens form gav ett fint gångläge som annars hade varit svårt att uppnå på en stor och tung båt med dåtidens moptorsvaga fotogenmotorer. Skrovformen kan i viss del ha arbetats bort med åren om båten fått stå plant under vintern, men ofta återtar båten till viss del sin ursprungliga form under sommaren när skrovet/kölen tillåts att röra sig. Så om en båt "hänger" i aktern beror inte detta på att den haft otillräckligt stöd under förvaring och har "böjts" av motorns tyngd eller liknande. Var medveten om detta när du, sjösätter, torrsätter, reparerar/renoverar eller när båten byter ägare. Någon några har efter att båten tvingats till en plan form måstat byta sambord eller spant akterut. Medan andra kanske sluppit problem eller bara fått lite extra "rörelse" omkring borden närmast kölen (kanske även i anslutning till akterspegel, köl och spant i aktern). För att undvika problem ska båtar med konvex köl/botten inte tvingas till ett läge där kölen/botten blir plan vid torrsättning!

Ombyggnationer

Många båtar har med åren blivit ombyggda. Kanske särskilt "standard"/26 modellen som många vill ha doghouse på med ståhöjd och tak över huvudet, kanske efter problem med att vatten tränger in mellan kapell och vindruta i motsjö. Ombyggda "Standard"/26 tas ofta felaktigt för modellen Major/27. Många båtar har även försets med lucka i fördäcket (skanslucka) eller rufftaket.

Nummrering

Under durken skrevs på varvet nummer (med blyerts), likaså inne i fören av båten. Detta gjordes för att man skulle veta till vilken båt durken hörde. För mig är sådan information otroligt intressant! Hör av dig om du hittar något nummer, under durk lister eller på akterspegel. Men för den del även om du hittar nummer någon annan stans på din båt!!

Följande värdefulla information som jag fick av Mats Carlson, ägare till Orrskär "Viktoria" Minor:

"Efter att ha monterat bort akter-spegel och däck hittade vi info om båten. Båtens tillverkningsnummer är 0058, och ansvarig var Torbjörn Carlsson. Det står även Norrfjärden, 500 45 Piteå. Allt i snygg blyerts på insidan av ryggstödet på styrbord aktersitts."


//Jav Christensen, orrskar@gmail.com

Valid HTML 4.01!