Orrskär mahogny
Historik
Register
Till salu
Modeller
Liknande båtar
Länkar
Nytt på sidan
Kontakt

MAHOGNY ORRSKÄR TILL SALU


Funderar du på att bli återfalls Orrskärare? Köpa en till för att du inte kan få nog, eller för att ge bort till din mamma? Eller är du (hemska tanke) utan en Orrskär i mahogny?? Här kommer Orrskär båtar som är till salu att listas.

Det kan tyckas att många vill sälja sina orrskärbåtar, men de båtar som är till salu överrepresenteras kraftigt eftersom det är så jag hittar nästan alla Orrskärbåtar vid mina "efterforskningar". De båtar som inte är till försäljning kommer helt enkelt inte lika ofta till min kännedom, men det hoppas jag givetvis ska ändra sig med tiden.

  1. 20070605, Orrskär "NN-KJ", Östersund
  2. 20070601, Orrskär "Nina", Skellefteå
  3. 20070518, Orrskär "After Eight" Major, Umeå
  4. 20070518, Orrskär "Syrena", Luleå
  5. 20070516, Orrskär "Bumsan", Helsingborg
  6. 20070513, Orrskär "Nina", Limhamn
  7. 20070422, Orrskär "Rosali" Major, Öland

När du ska köpa

Så tänk på att få en båt som är i ett skick så du klarar den. En båt med renoveringsbehov kräver tid! Har du den tiden? En båt i fint skick behöver pysslas om, även det tar lite tid i anspråk. Kanske ska du köpa en plastbåt i stället! Är du säker på att du vill ha en Orrskär mahognybåt så är de båtarna enligt mig väldigt vackra och prisvärda jämfört med andra båtar.

När du ska sälja båten.

Det kan komma en dag då du inte tycker dig ha tid med båten och då är det bra att sälja den, för att den inte med tiden och bristande underhåll ska ta skada. Tänk då på att det är viktigt att hitta rätt köpare, tänk dig att du kan få en tur i din gamla pärla om tio, tjugo eller trettio år om du säljer till rätt person. Ha inte så bråttom att du säljer till någon som plastar i stället för att byta några bord, då blir den turen inte lika rolig. En tur i plastbåt var ju inte vad du tänkt dig eller hur? Om det överhuvudtaget är någon båt kvar! Det kan ofta ta lång tid innan du hittar rätt köpare, så misströsta inte efter en månad. Tänk på att använda många ord i annonsen som spekulanten kan tänkas söka på (tex träbåt, mahogny, mahognybåt, kabinbåt, solö, johansson & son, osv). Tänk även på att en båt som står utan underhåll skadas, sälj till rätta köparen snarare än vänta på det rätta priset.

Lite tips som kanske kan vara till hjälp.

Tänk på hur det var när du köpte din Orrskär? Föll du inte genast för dess linjer och vackra material? Så ska den säljas! Då kanske inte en bild på Internet är det bästa, utan låt om möjligt köparen titta på eller snubbla över din Orrskär i en hamn eller ett vinterförvar. Då går den inte att motstå! Sprid ordet om att den är till salu, sätt upp lapp på din brygga så bryggspanare och bryggrannar ser att den är till salu.

Ta även en titt på:

Närmaste brygga/småbåtshamn
AllaAnnonser (Blocket, Koll, Bzz, mfl)
Annonsbörsen (Båtbörsen, mfl)
Båtnet
Träbåtsakuten
TradeCenter
Maringuiden
Båtfynd
Båtliv
Köp: BåtGallerian, BåtBörsen, Båtfynd, Båt marknaden eller lokaltidningen.


//Jav Christensen, orrskar@gmail.com

Valid HTML 4.01!